biologikomeli
ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ:

Τον Μάιο ο πληθυσμός του μελισσιού είναι στο ανώτατο σημείο. Η κυψέλη αναπτύσσεται ραγδαία. Οι γονοθάλαμοι γεμίζουν γρήγορα και καταλήγουμε (ευχής έργο) τα μελίσσια μας να είναι  πολυπληθή και συνωστισμό. Οι γαμήλιες πτήσεις των παρθένων βασιλισσών πραγματοποιούνται  ως επί το πλείστον τον Μάιο και η επιτυχία τους βασίζεται στις ομαλές καιρικές συνθήκες.
        

ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ: 

Ο μήνας των λουλουδιών, ο μυρωδάτος Μάης, για πολλές περιοχές  της χώρας μας είναι δύσκολος και κρίσιμος μήνας.
ΚΗΝΔΥΝΟΣ !! Αυξάνεται ο κίνδυνος των ανεξέλεγκτων σμηνουργιών. Είναι φυσικά η εξέλιξη της ανάπτυξης του σμήνους για τον πολλαπλασιασμό του και είναι δύσκολο να πάμε ενάντια στη φύση. Παρ' όλα αυτά, εάν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο (Καταστολή Σμηνουργίας), έχουμε δραματική μείωση της παραγωγής σε μέλι τον Ιούνιο. 
Το ανοιξιάτικο πεύκο είναι μια πηγή μελιού που αξιοποιείται στην βιολογική μελισσοκομία όπου μπορούμε να εκμεταλλευθούμε από τα μέσα Μαρτίου έως και τέλη Απριλίου, το οποίο τρέφει τα μελίσσια τον Μάιο και διατηρεί τη δύναμή τους (πληθυσμό και γόνο) για τις σπουδαίες ανθοφορίες, του θυμαριού και άλλων αρωματικών φυτών του Ιουνίου και της μελιτοέκκρισης του έλατου, που ξεκινούν στα τέλη Μαΐου και συνεχίζονται ολόκληρο τον Ιούνιο.
 Τo λεγόμενο "Κενό του Μαΐου" αντιμετωπίζεται με μετακίνηση των μελισσιών σε ορεινές περιοχές , ούτως ώστε τα μελίσσια μας να είναι σε "παρατεταμένη άνοιξη".




Και μην ξεχνάμε τις Βιολογικές Αρχές μας:
 
"Η τεχνική διατροφή μπορεί να γίνεται μόνον κατά το διάστημα μεταξύ της τελευταίας εσοδείας μελιού και 15 ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου έκκρισης νέκταρος ή μελιτώματος".