biologikomeli

..................ο Βάκιλος κατά του κηρόσκωρου
Τo B401 γνωστό επίσης και ως Certan, είναι ένα βιολογικό σκεύασμα για την προφύλαξη των κηρυθρών απο τον κηρόσκωρο. Είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, ιδανικό στη βιολογική μελισσοκομία, το οποίο βασίζεται σε ένα πυκνό διάλυμα ενός μικροοργανισμού, τον Bacillus thuringiensis. Το B401 χρησιμοποιείται μετά την συλλογή μελιού, όταν τα πλαίσια αποθηκεύονται, με σκοπό να σκοτώσει τις νεαρές προ νύμφες του κηρόσκωρου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται πριν γίνει προσβολή προσβολή των κηρηθρών από τον κηρόσκωρο ώστε μία εφαρμογή να παρέχει 100% αποτελεσματικότητα μέχρι την επόμενη σεζόν. 
Πότε χρησιμοποιούμε το B401 
Το B401 πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα μετά τη συλλογή μελιού, όταν αποθηκεύονται τα πλαίσια. Θα προσφέρει αποτελεσματική προστασία μέχρι την επόμενη σεζόν. 
Το B401 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των κενών κυψελών. 
Το B401 σκοτώνει μόνο τις νεαρές προ νύμφες του κηρόσκωρου και πρέπει να χρησιμοποιείται προληπτικά πριν οι κηρήθρες μολυνθούν. 
Προετοιμασία 
Το B401 είναι κατασκευασμένο από σπόρια από τον Bacillus thuringiensis και πρέπει να αραιωθεί σε νερό σε αναλογία 5% (δηλαδή 1 μέρος B401 σε 19 μέροι  νερού). 


  • Ανακινήστε καλά το μπουκάλι B401 πριν από την ανάμειξή του στην αντίστοιχη ποσότητα νερού. 
  • Όταν αραιωθεί, το διάλυμα θα πρέπει να χρησιμοποιήθει την ίδια ημέρα. Πριν από την ανάμειξη, υπολογίστε την ποσότητα του προϊόντος που χρειάζεστε.
Ποσότητες 
Εφαρμόζουμε 1.5ml διαλύματος ανά 10 τετραγωνικά εκατοστά κερήθρας, και στις δύο πλευρές του πλαισίου. Για παράδειγμα, με ένα μπουκάλι 120ml B401 θα "περάσετε" 70-100 πλαίσια.. 
Εφαρμόζοντας το B401 
Ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν τη χρήση. 
Εφαρμόστε ομοιόμορφα με ένα ψεκαστήρα και τις δύο πλευρές του πλαισίου.
Αφήστε τα πλαίσια για να στεγνώσουν σε ένα δωμάτιο πριν από την αποθήκευση. 

Πώς να φυλάσσεται το B40
Το B401 θα πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία μεταξύ 5 ° C και 20 ° C. Αν αποθηκεύεται σε δροσερό μέρος (κάτω από 12 ° C) και σε καλά σφραγισμένη φιάλη μπορεί να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. 
Ασφάλεια B401 
Το B401 δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα στο κερί ή το μέλι. 
Το B401 είναι ακίνδυνο για τις προ νύμφες των μελισσών και των ενήλικων μελισσών. 

Τι είναι τελικά το B401; 
Το B401 είναι ένα πυκνό διάλυμα του Bacillus thuringiensis υποείδος aizawai, ένας μικροοργανισμός, ακίνδυνος για τον άνθρωπο & τις μέλισσες. 
Το B401 έχει έως 100% αποτελεσματικότητα έναντι των νυμφών του κηρόσκωρου (Galleria mellonella). 
Είναι ένα βιολογικό προϊόν 100%, που δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα στο κερί ή μέλι, δεν μεταβάλλει τη γεύση του μελιού, και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το B401 είναι κατάλληλο για την βιολογική μελισσοκομία και μπορείτε να το προμηθευτείτε απο το μελισσοκομικό κατάστημα της
www.bee-smart.gr.


Βιολογική Μελισσοκομία - Βιολογικό Μέλι "bio Μέλι"