biologikomeli
Φέτος δυστυχώς λόγω καιρού, οι ποσότητες συλλογής ρεικίσιου μελιού ήταν πολύ μικρές, αν και αρχικά ήταν μία πολύ υποσχόμενη χρονιά.......... Έτσι την μερίδα του λέοντος την επωφελούνται τα ίδια τα μελισσάκια μου για ένα σωστό ξεχειμώνιασμα!

Το βιολογικό μέλι Ερείκης είναι ένα σκούρο κόκκινο, πολύ θρεπτικό μέλι με πικρή επίγευση, ειδικά όταν συμμετέχει το νέκταρ της Κουμαριάς (Arbutus unedo), και ένα ευδιάκριτο, βαρύ άρωμα. Επειδή έχει την ιδιότητα να λεπτοκρυσταλλώνει λόγω του υψηλού ποσοστού φυσικών σακχάρων που περιέχει, αποκτά μια χαρακτηριστική βουτυρώδη αλλά ελαφριά υφή, η οποία αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. 

Το Μέλι Ερείκης (σουσούρα) είναι ένα προϊόν με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική αξία και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού ενώ παράλληλα συμβάλει και στη μείωση της χοληστερίνης. 
Το Βιολογικό Μέλι Πορφυρής Ερείκης "Βιο Μέλι"  συλλέγεται από τις νεκταροέκρισεις της φθινοπωρινής ερείκης γνωστή και ως «σουσούρα» – (Erica verticillata), στις κατάφυτες πλαγιές και χαράδρες του Όρους Ερύμανθου στην Αχαΐα σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 350 μ – 750 μ από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. 

http://www.bio-meli.gr/2013/01/250-gr-250-gr-480-unedo.htmlΜετά τον τρύγο των Μελισσιών, το μέλι μας φιλτράρεται με προσοχή και συσκευάζεται σε διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την συλλογή του στις  εγκαταστάσεις μας κατευθείαν σε γυάλινα βάζα. Έπειτα αποθηκεύεται σε σκοτεινό και χαμηλής θερμοκρασίας χώρο, έτοιμο να προσφερθεί στον καταναλωτή χωρίς καμία αλλοίωση έτσι όπως βγαίνει από την κυψέλη, με την φροντίδα και την εγγύηση του Γιάννη Αναγνωστόπουλου! 

Χαρακτηριστικά
 Είδος:
 Βιολογικό Μέλι Πορφυρής Ερείκης 
 Προέλευση:
 Ερύμανθος Αχαΐας, Πελοπόννησος
 Περίοδος Συλλογής:
 Οκτώβριος - Νοέμβριος
 Χρώμα:
Σκούρο Κόκκινο
 Άρωμα:
 Ευδιάκριτο – Βαρύ 
 Γεύση:
 Ευχάριστη με πικρή Επίγευση
Το μέλι Πορφυρής Ερείκης κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα. Η επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση γίνεται με ήπια 
θέρμανση σε μπεν μαρί.
Διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό και άοσμο χώρο.

www.bio-meli.gr
Βιολογική Μελισσοκομία - Βιολογικό Μέλι "bio Μέλι"