biologikomeli

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ:

Ανάλογα με την περιοχή και τη «διάθεση» του καιρού υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Σε πιο βόρειες περιοχές οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές για μεγαλύτερο διάστημα και οι μέλισσες διατηρούν τη μελισσόσφαιρα όπου καταναλώνει πολύ λίγη τροφή. Κάποιες ζεστές μέρες οι μέλισσες χαλαρώνουν τη μελισσόσφαιρα και μπορούν να απομακρυνθούν για να αποβάλλουν τα περιττώματά τους. Εντελώς διαφορετική όψη όμως παρουσιάζει ο Ιανουάριος στα νότια και ζεστά μέρη της πατρίδας μας. Για τις περισσότερες μέρες του Ιανουαρίου και γι' αρκετές ώρες, οι μέλισσες πετούν όχι μόνο για νερό, αλλά και για γύρη και νέκταρ. Αποτέλεσμα τα μελίσσια να διατηρούν γόνο σε 2 , 3 ή και περισσότερα πλαίσια, ενώ δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, σε περιοχές ιδιαίτερα που υπάρχουν πεύκα, τ' αποθέματα του μελιού ν' αυξάνουν.  

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ:

Παρακολουθήστε τις κυψέλες σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν διαταραχθεί από τους ανέμους. Επίσης αν έχει χιονίσει βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες είναι καθαρές από το χιόνι  έτσι ώστε οι μέλισσες να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα και έξω από την είσοδο κατά τις ζεστές μέρες. Φροντίστε για την αγορά των καινούργιων κυψελών και εφοδίων. Στη Βιολογική Μελισσοκομία οι κυψέλες πρέπει να κατασκευάζονται βασικά από φυσικά υλικά που δεν παρουσιάζουν κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος ή των μελισσοκομικών προϊόντων.Φροντίστε την επισκευή των κυψελών που έχουν υποστεί φθορές και την συρμάτωση πλαισίων. Οι εργασίες αυτές είναι βασικές και η σημασία τους θα φανεί την άνοιξη που έρχεται. Τότε που οι δουλειές με τα μελίσσια είναι αυξημένες και δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για επισκευή και συντήρηση του υλικού. 
Ετοιμάστε το ξέστρο και το καπνιστήρι σας!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Παραγγείλετε τα Μελίσσια που θέλετε να αγοράσετε το συντομότερο δυνατό διαφορετικά, μπορεί να μην είναι σε θέση οι Μελισσοκόμοι να σας εξασφαλίσουν τις παραφυάδες σας για το τρέχον έτος.Όσοι από εσάς θέλετε να παραγγείλετε τα Μελίσσια σας από τη Βιολογική Μελισσοκομία Bio-ΜΕΛΙ  θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις παραγγελίες σας, για τις βιολογικά πιστοποιημένες παραφυάδες, από τις πρώτη Ιανουαρίου μέχρι να εξαντληθούν. Καλέστε νωρίς!
WWW.BIO-MELI.GR
1 Response
  1. καλή χρονιά Γιάννη,υγεία και χαρά!