biologikomeli
ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ:


Τον Ιούνιο ο πληθυσμός του μελισσιού είναι στο ανώτατο σημείο. Οι μέλισσες μας εργάζονται σκληρά. Συλλέγουν άφθονο νέκταρ  για να γεμίσουν τα πατώματα με μέλι. Σε πολυπληθές μελίσσια, ιδιαίτερα τα ζεστά βράδια, οι μέλισσες κρέμονται στην είσοδο σχηματίζοντας την λεγόμενη γενειάδα….είναι φυσιολογικό, ξεκουράζονται στην δροσούλα!!!
        

ΙΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ: 


Όπου υπήρχαν πρώιμες ανθοφορίες και ο καιρός ήταν ευνοϊκός γίνεται την περίοδο αυτή ο τρύγος του «ανοιξιάτικου» μελιού, ετοιμάστε το μελισσοκομικό σας εργαστήριο.
 
 
 
Θα φροντίσουμε να μεταφέρουμε τα μελίσσια μας, μια εργασία που γενικά είναι η δυσκολότερη απ' όλες τις δουλειές που έχουμε οι μελισσοκόμοι.
Το θυμάρι και το έλατο είναι μια πηγή μελιού που αξιοποιείται στην βιολογική μελισσοκομία όπου μπορούμε να εκμεταλλευθούμε από τα τέλη Μαΐου και συνεχίζονται ολόκληρο τον Ιούνιο έως και τα μέσα Ιουλίου.
Βροχή τον Απρίλιο και αρχές Μαΐου, πριν την ανθοφορία του θυμαριού, ζεστός καιρός και υγροί άνεμοι την περίοδο της ανθοφορίας ευνοούν τη συλλογή.

Για τη συλλογή μελιτώματος από το έλατο, χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχής, δυνατά μελίσσια ύστερα απο ένωση.
Οι μέλισσες μας χρειάζονται νερό οπότε προσέχουμε να υπάρχει κοντά κάποια πηγή νερού.

Προσοχή: Απαγορεύονται η τροφοδότηση των μελισσιών όταν συγκομίζουν και αποθηκεύουν νέκταρ και οποιασδήποτε εφαρμογή θεραπευτικής μεθόδου, εκτός μόνον στα μελίσσια που θα αποκλεισθούν από τους τρυγητούς της χρονιάς (π.χ. παραφυάδες).