biologikomeli
Με πολύ μεγάλη επιτυχία - συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Γιορτή Μελιού, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στον Ιερό  Ναό Αγίου Βασιλείου Βραχναιίκων ύστερα από πρόσκληση -τιμή που μου έγινε από τον κ. Χρήστο Βαλή και την Κατηχήτρια κ.Ζέτα Βαλή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ιερείς του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου πρωτ. Σωτήριος Μανωλόπουλος & π. Γεώργιος Μουγκογιάννης.

 Η έναρξη της παρουσίασης έγινε στην  αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι. Ναού, με εικόνες που προβλήθηκαν σε προντζέκτορα ξεκινώντας πρώτα από τα είδη μελισσών, την σύσταση της κυψέλης αλλά και με ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή της μέλισσας στην ζωή του ανθρώπου, με την επικονίαση. Επιπλέον προβλήθηκε Βίντεο για την Βασίλισσα και συλλογή-εξαγωγή μελιού.


 
 Ο κ. Χρήστος Βαλής
 
Η Κατηχήτρια κ. Ζέτα Βαλή


 





Όλα τα παιδάκια κατά την διάρκεια της παρουσίασης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όπου και απαντήθηκαν πολλές απορίες τους. Η παρουσίαση μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού, όπου εκεί με την βοήθεια εθελοντή μικρού μελισσοκόμου και την βοήθεια του κ. Βασίλη Γκλαβά ανάψαμε καπνηστήρι και ανοίχθηκε πραγματική κυψέλη. Τα παιδάκια θαύμασαν επιπλέον την κοινωνία μελισσών ζωντανά, με ειδικά κατασκευασμένη κυψέλη παρουσίασης  όπου και προσπάθησαν να αναζητήσουν την Βασίλισσα.

 Ο τολμηρός εθελοντής μικρός μελισσοκόμος
 




Ο κ. Βασίλης Γκλαβάς
 




 




 Παιχνίδι με κηφήνα
 


 Ο μελισσοκόμος μαζί με τον ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΛΑΒΑ
 
Ο Κηφήνας στο Χέρι του  πρωτ. Σωτήριου

Τους δόθηκε επιπλέον η δυνατότητα από την Βιολογική Μελισσοκομία ''ΒΙΟΜΕΛΙ'' να γευθούν και διάφορες ποικιλίες Βιολογικού Μελιού δια χειρός κ. Σοφίας Αναγνωστοπούλου.


 
Η κ. Σοφία Αναγνωστοπούλου
 
Η όμορφη αυτή εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση δημοτικών χορών από τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων και έκλεισε με θαυμάσια εδέσματα που παρασκεύασαν οι γονείς των παιδιών
.









 
\
Η μελισσοκομική παρέα μαζί με τον Ιερέα του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου πρωτ. Σωτήριου  
 
 
  Σε όλα τα παιδάκια ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο  και να  απολαύσουν ένα                              
   χ  α  ρ  ο  ύ μ ε ν ο      κ α λ ο κ α ί ρ ι   ! ! !