biologikomeli

Όλοι τώρα τελευταία μιλάμε για εκμεταλλεύσεις ορυχείων χρυσού στην Θράκη κτλ. για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον που προφανώς θα έχει, και για την κερδοσκοπία τρίτων στον τόπο μας!!!
Εγώ θα σας μιλήσω για ένα άλλο χρυσορυχείο, που ήδη το εκμεταλλευόμαστε κερδίζοντας ΠΟΛΛΑ και που πολλοί σκέπτονται να αρχίσουν!!!!

Ο δίκος μας Χρυσός!

Αν κοιτάξουμε τριγύρω μας, θα δούμε στην εξοχή, εκτάσεις γεμάτες από ανθισμένα άγρια λουλούδια ή ανθισμένες καλλιέργειες, βουνά γεμάτα από Έλατα και περιοχές παραθαλάσσιες με Πεύκα, και στις περισσότερες πόλεις μας, κηπάκια, και λιγοστά πάρκα με ανθισμένα δένδρα! Κοιτάζοντας λοιπόν δεν βλέπουμε μόνο την ομορφιά που μας παρέχουν αλλά και ΧΡΥΣΟ - χιλιάδες τόνοι από πολύτιμο μέλι! Ένας ρευστός χρυσός που στέκεται-κρέμεται εκεί και μας περιμένει, που αν δεν πάμε να τον συλλέξουμε, τα λουλούδια και οι μελιτοεκρίσεις θα "πεθάνουν" στο τέλος της σεζόν και όλοι αυτοί οι τόνοι μελιού θα πάνε χαμένοι! Όλα αυτά τα λεφτά απλά, θα στεγνώσουν μπροστά στα μάτια μας. Εκτός και αν, έχουμε μέλισσες, όπου θα πάνε και θα μας το φέρουν δωρεάν, και με τη σειρά μας μπορούμε να το φάμε ή να το πουλήσουμε ή και τα δύο.

Η μελισσοκομία και οι μέλισσες, είναι ίσως η μοναδική κτηνοτροφία που χρησιμοποιεί την γη άλλων ιδιοκτητών-αγροτών χωρίς άδεια - και που πολλές φόρες αυτοί οι ιδιοκτήτες την καλοδέχονται. Από αυτή την σχέση όλοι κερδίζουν! Οι μέλισσες και εμείς οι υπόλοιποι!!
Οι μέλισσες είναι χαρούμενες που κάνουν καλά την δουλεία που ξέρουν, εμείς που περνούμε το μέλι μας βγάζοντας λεφτά πουλώντας το, οι αγρότες στους οποίους γίνεται επικονίαση, κερδίζοντας ακόμα περισσότερα λεφτά, τα μαγαζιά αγοράζουν μέλι, το πωλούν και κερδίζουν λεφτά, και όλοι οι υπόλοιποι ικανοποιούνται έχοντας Φαγητό να φάνε, κάνοντας την κυβέρνηση χαρούμενη, όπου έχουν την ικανότητα να λένε ότι έχουμε ανάπτυξη πρωτογενή με εξαγωγές και κερδίζοντας και αυτοί με την σειρά τους με την υποβολή ΦΠΑ σε όλα τα στάδια της σχέσης Μέλισσα-Άνθρωπος.

Ελπίζω λοιπόν να εισακουστώ στην κυβέρνηση,  να στήριξη τον τομέα της Μελισσοκομίας ουσιαστικά (και της Βιολογικής), αναγνωρίζοντας ότι χρυσός μας μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμος από μας τους ίδιους χωρίς καμία επίπτωση - παραχώρηση εδαφών και περιβάλλοντος, η Χαλκιδική να παραμείνει όμορφη όπως είναι, και οι νέοι μας να μπορούν να απασχοληθούν, στηρίζοντας τόν πρωτογενή τομέα  - τουρισμό.
Οι σύλλογοι επιτέλους, να είναι πιο ενεργεί και να πιέζουν λίγο παραπάνω χωρίς να κοιτάζουν μόνο το............... profil τους.
Ας μας βοηθήσουν να συλλέξουμε τον δικό μας Χρυσό για να τον πουλήσουμε στους ξένους, και όχι να βοηθήσουν τους ξένους να συλέξουν τον Χρυσό μας, για να μας τον πουλήσουν!!