biologikomeli
Μία ιδέα πάνω στην γέννα της και μία άλλη στα πρώτα της βήματα. Αναφέρομαι σε δύο Blogspot που σαν κοινή ιδέα έχουν την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους Μελισσοκόμους.

Η Μελισσοκομική Αλληλεγγύη πρόκειται για ένα πολύ καινούργιο Blogspot που σαν στόχο έχει την εγγραφή μελών - Μελισσοκόμων, ώστε όταν κάποιος Μελισσοκόμος μέλος πάθει κάποια ζημία στα μελίσσια του, όπως από κάποια πυρκαγιά ή δηλητηρίαση, τα υπόλοιπα μέλη θα τον στηρίξουν δίνοντάς του Μελίσσια.


 

Το Αρχείο Κλεμμένης Κυψέλης πρόκειται για ένα Blogspot που σαν στόχο έχει την καταγραφή και την αναζήτηση κλεμμένων κυψελών, ώστε όταν κάποιος Μελισσοκόμος χάσει τα μελίσσια του, τότε τα δηλώνει  στο blogspot ώστε όταν κάποιος μελισσοκόμος βρει άγνωστα προς αυτόν μελίσσια στην περιοχή του, βάζει τον κωδικό κυψέλη,ς και ελέγχει αν είναι κλεμμένα.


                                                   


Και τα δύο Blogspot είναι απολύτως δωρεάν. Ούτε πληρώνουμε κάτι, ούτε δεσμευόμαστε σε κάτι, βασίζεται εντελώς στην αλληλεγγύη που έχουμε οι Μελισσοκόμοι μεταξύ μας, στις δυσκολίες.


Όπως λένε και στα δύο Blogspots:
Παρακαλώ τους φίλους Μελισσομπλόκερς να κάνουν μια ανάρτηση στο δικό τους blog για αυτές εδώ τις προσπάθειες, ώστε να γίνουν γνωστές σε όλους και να αρχίσουν να λειτουργούν.